Introductie lesprogramma Communicatie is Alles

Communicatie is Alles is een lesprogramma om kinderen de basisvaardigheden van persoonlijke communicatie te leren. Zo zetten we ze stevig in de wereld. Iets waar ze hun hele leven plezier van gaan hebben.

BELANGRIJK: Ik ben druk bezig met Communicatie is Alles 2.0. Belangrijkste wijziging: het lesprogramma is straks gratis te gebruiken.

Doel is om de nieuwe versie in september 2021 te lanceren. Vul je voornaam en e-mailadres in via onderstaand formulier, dan stuur ik een e-mail als versie 2.0 live gaat.

Abonneren op blog via blogpagina's

Waarom Communicatie is Alles?

Communicatie is één van de belangrijkste vaardigheden die je als kind (en volwassene) kunt leren. Het helpt je in alle relaties die je opbouwt en onderhoudt tijdens je leven. Of het nu gaat om werk, sport, politiek of je vrienden, communiceren doe je de hele dag.

Daarom is het slim om kinderen de basisvaardigheden van communicatie al vroeg te leren. Zo hebben ze vanaf jonge leeftijd profijt van de kennis die ze hebben opgedaan. Zo zetten we ze stevig in de wereld.

Het lesprogramma in vogelvlucht

Communicatie is Alles bestaat uit 25 lessen van ongeveer 60 minuten. De lessen zijn gebaseerd op het gelijknamige boek. Hieronder zie je de hoofdstukken van het boek.

Alle communicatielessen op een rij

Bekijk het complete overzicht van de lessen >>

De lesmaterialen

Het boek Communicatie is Alles is de basis van de lessen maar de leerkracht geeft de lessen met Digibord presentaties. De lessen bevatten video’s, werkvormen, teksten en afbeeldingen. De slide notities zorgen ervoor dat je als leerkracht de draad steeds makkelijk oppakt.

Voorbeeldslide uit het lesprogramma Communicatie is Alles

Het lesprogramma bevat ook wekelijkse e-mailcommunicatie richting de ouders. Deze e-mails vertellen wat we aan het doen zijn en bevatten ook het huiswerk dat de leerlingen aan hun ouders geven. 

Lees meer over het geven van de communicatielessen >>

Zo leer je de communicatielessen geven

Elke leerkracht kan het lesprogramma zonder training geven. Het boek Communicatie is Alles is de basis en daarnaast is er een online lesomgeving. In die persoonlijke omgeving vind je per les: de lesdoelen, werkvormen, werkbladen, lesvideo’s en communicatie naar de ouders.

De lesvideo’s  helpen je de lessen snel en makkelijk voor te bereiden. In zo’n vijf minuten ken je de inhoud van de les.

Lees meer over de voorbereiding voor een les >>

 

Gratis?

Ja, alle lessen en presentaties, de werkvormen en meer, het is allemaal vrij te gebruiken voor niet commerciële doeleinden. Het lesprogramma geef ik, Paul Neuteboom, uit onder de naam Communicatie is Alles binnen een zogenaamde Creative Commons licentie. Zie de algemene voorwaarde voor meer informatie >>

Communicatie is Alles steunen?

Als je het leuk vindt, kun je Communicatie is Alles steunen. Dat doe je door een boek te bestellen waarbij je zelf de prijs mag bepalen. De opbrengst gebruik ik om de site verder te ontwikkelen en de kosten te betalen.

Lees meer over het boek >>