Leren Leren Schiedam neemt activiteiten Communicatie is Alles over

Met blijdschap en trots kan ik melden dat Leren Leren Schiedam de activiteiten van Communicatie is Alles gaat voorzetten. Na zo’n drie jaar te hebben gewerkt aan dit nieuwe lesprogramma is het tijd voor een volgend project. Waarbij het natuurlijk wel belangrijk is dat Communicatie is Alles met de juiste intentie verder ontwikkeld wordt.

In goede handen

Met Leren Leren Schiedam ben ik ervan overtuigd dat er een mooie toekomst in het verschiet ligt voor het boek, lesprogramma en de teamtraining. Het bedrijf wordt geleid door Tineke van der Klink-Bouwens en Robine Kroon-Zijderhand. Samen ontwikkelden zij gesprekskaarten executieve functies, hulpkaarten bij gesprekken en het executieve functies spel. Aan de Westerkade in Schiedam hebben zij de beschikking over een prachtige ruimte in een historisch pand. Hier geven zij workshops, trainingen en is hun huiswerkinstituut gevestigd. Mensen met een hart voor het onderwijs dus.

Tineke en Robine van Leren Leren Schiedam
Hoe leerden we elkaar kennen?

De verbinding werd gelegd op een weekend in 2018 over executieve functies waarvoor ik was uitgenodigd. Al snel viel mij een aantal dingen op over Leren Leren Schiedam. De kwaliteit van de producten, hoezeer de producten aansloten bij Communicatie is Alles en de daadkracht van de eigenaren. Gewoon recht door zee, geen blad voor de mond en een duidelijke visie. Mooi om te zien. Toen het tijd werd om het project over te dragen, stond Leren Leren Schiedam hoog op de lijst met bedrijven waar ik het product aan zou toevertrouwen.

Complementaire producten

De gesprekskaarten van Leren Leren Schiedam hebben als doel om in gesprek te komen met leerlingen. Want door in gesprek te gaan leer je wat de werkelijke hulpvraag is van kinderen. Het is dus eigenlijk een hulpmiddel voor goede communicatie.

Gesprekskaarten executieve functies basisonderwijs
Dit product sluit prachtig aan op het lesprogramma Communicatie is Alles waarbinnen je kinderen de basisvaardigheden van persoonlijke communicatie bijbrengt. Het lesprogramma leert kinderen theorie en laat ze oefenen. De gesprekskaarten geven coaches, remedial teachers en leerkrachten methode om het gesprek aan te gaan.

Daarnaast is er de TeamTraining Communicatie is Alles erop gericht om teams prettiger te laten samenwerken door betere communicatie. Het geeft de leerkrachten handvatten voor hun communicatie waardoor de communicatie met de leerlingen ook weer makkelijker wordt. Combineer dat met de gesprekskaarten en het Executieve Functies Spel en je hebt een winnende combinatie.

Logo Leren Leren Schiedam
Per direct

De activiteiten van Communicatie is Alles worden per direct overgenomen door Leren Leren Schiedam. Alle aanvragen, proeflicenties, verkoop van boeken, workshops en lesprogramma’s worden dus vanaf dit moment door het team van Leren Leren Schiedam afgehandeld.

Op de achtergrond

Zelf blijf ik uiteraard op de achtergrond meedenken over het lesprogramma en de teamtrainingen. Ook zal ik Leren Leren Schiedam indien nodig ondersteunen op het gebied van marketing en sales. Het is een relatief kleine organisatie, maar met grote ambities en ik hoop dat ik kan bijdragen.

Heel veel succes

Ik wens Tineke en Robine ontzettend veel succes en plezier toe met het lesprogramma. Ik hoop dat zij heel veel kinderen en leerkrachten kunnen helpen met de producten.

Communicatie is wat mij betreft één van de belangrijkste vaardigheden die we onze kinderen kunnen leren, en er wordt nog altijd veel te weinig aan gedaan op onze scholen. Tineke en Robine zijn voorvechters van hetzelfde gedachtengoed en daarom is Leren Leren Schiedam de ideale partij om de activiteiten van Communicatie is Alles over te nemen.

Ga voor meer informatie naar het blog van Leren Leren Schiedam >>

2 Replies to “Leren Leren Schiedam neemt activiteiten Communicatie is Alles over”

  1. Dag Paul, Wat een verrassing en toch ook weer niet, jou kennende. Ik weet dat je met hart en ziel hebt gewerkt aan Communicatie is alles en met de overdracht aan Leren Leren Schiedam weet dat het in goede handen blijft. Het biedt jou weer de mogelijkheid verder te ontwikkelen, vrij te denken en mensen te inspireren! Ik wens Leren Leren en jou veel succes voor de toekomst ! Peer

    1. Hoi Peer, dank voor je leuke reactie. De dames van Leren Leren Schiedam zijn een hele mooie match voor het lesprogramma. We gaan er alles aan doen om nog heel veel kids (en volwassenen natuurlijk) te inspireren.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.