Volgorde lesprogramma Communicatie is Alles

Het lesprogramma van Communicatie is Alles is ontwikkeld zodat je de lessen in bijna elke volgorde kunt geven. Zo kun je de volgorde aanpassen op hetgeen nu bij jou in de klas speelt. Dat maakt de lessen des te waardevoller omdat je bij de actualiteit aansluit.

Wat speelt er in de klas?

Het kan zijn dat je in de klas last hebt van leerlingen die niet luisteren of van veelvuldig smartphone gebruik in de pauzes. Of je hebt kinderen in de klas die afwijkend gedrag vertonen vanwege bijvoorbeeld ADHD.

Voor elk van deze voorbeelden heeft Communicatie is Alles lessen ontwikkeld. Zo vind je in het boek het hoofdstuk: Luister goed en verover de wereld. In de twee lessen leren kinderen over passief en actief luisteren en wat ze oplevert.

Door de volgorde van het lesprogramma Communicatie is Alles op deze manier aan te passen, los je sneller problemen op en zorg je voor verbinding in de klas.

Aansluiting bij andere lessen

Naast de actualiteit in de klas, kun je de volgorde van het lesprogramma Communicatie is Alles ook aanpassen om aan te sluiten op andere lessen.

Ben je bijvoorbeeld met de taallessen bezig met discussie, dan is het wellicht leuk om dit breder te trekken. In het hoofdstuk: De CommunicatieLadder leren de kinderen hoe de discussie zich verhoudt tot andere niveaus van communiceren. Zoals een praatje, de dialoog of een ruzie. En in de les: Zo bak je goede communicatie, leren ze hoe je standpunten, argumenten en tegenargumenten optimaal gebruikt.

Door de volgorde van het lesprogramma Communicatie is Alles op deze manier aan te passen, versterk je andere lessen en werk je tegelijkertijd aan de emotionele intelligentie van de leerlingen.

De basis leggen voor Communicatie is Alles

Het lesprogramma heeft een bepaalde basis die noodzakelijk is. Zo is het belangrijk om het eerste en het tweede hoofdstuk eerst te doen. In Gelukkig & Succesvol leren de leerlingen waarom communicatie eigenlijk zo belangrijk is. En in hoofdstuk twee, De CommunicatieLadder, praten we ze bij over de vier niveaus van communicatie. En vooral, wat een dialoog precies is en hoe die een enorm belangrijke rol speelt in communicatie.

Wil je weten uit welke lessen de methode bestaat? Ga naar een overzicht van het lesprogramma Communicatie is Alles >>